vonulás

2018.07.24. 11:24

Kidőlt fák, felborult autók – viharos napot zártak a tűzoltók

Kidőlt fák képeztek útzárat több somogyi településen, Nagyatádon és Siófokon pedig felborult autó miatt kellett intézkedniük a tűzoltóknak.

Sonline

Tizenhárom eset 24 óra alatt. – Egy tűz, kilenc műszaki mentés és három téves jelzés szerepel a hétfői nap mérlegén – tájékoztatott Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – Főként balesetekhez és letört faágak eltávolításához vonultak a somogyi tűzoltók.

– Berzencén, Kisberénynél és Zselicszentpálnál félpályás útzárat képező kidőlt fát, míg Bárdudvarnokon a közúti közlekedést veszélyeztető letört faágakat távolítottak el a tűzoltók – mondta a szóvivő. – Kaposvár, Toponári Általános Iskolájának udvarán a több tíz méter magas fákról a letört faágakat csak a magasból mentő segítségével sikerült eltávolítani a kaposvári tűzoltóknak. A magasban lógó faágak veszélyt jelentettek az iskolánál táborozó gyerekekre.

– Nagyatádnál felborult egy személyautó – tette hozzá Mihályka Szabina. – A fejtetőn álló gépkocsiból a vezető ki tudott szállni, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A műszaki mentést a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték, kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.

Siófokon egy út menti fának hajtott egy terepjáró. A jármű vezetőjét a siófoki hivatásos tűzoltók kisegítették a gépkocsiból, majd átadták mentőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában