tragédia

2018.10.24. 14:24

Lakástűz: teamécses okozhatta az anya és lánya halálát

Teamécses maradványait találták meg abban a kiégett Csokonai Vitéz Mihály utca lakásban, ahol egy 21 éves lány és az édesanyja vesztették az életüket vasárnapra virradóra.

Kovács Gábor

Az egyetemista lány barátja vette észre a tüzet, majd az erkélyre menekült, ahol hangosan kiáltozott segítségért. A tűzoltók magasból mentő segítségével hozták le. A társasházból tizenöt lakót kellett kimenekíteni a tűzvész idején.

Úgy tudjuk, az elektromos zárlatot kizárták az okok közül a szakértők, de még sok a rejtély a tűz keletkezése körül, mert két tűzfészket is találtak a lakásban. Az orvosszakértő nem talált külsérelmi nyomokat az elhunytak testén, a szakvéleménye szerint szénmonoxid-mérgezés volt a halál oka.

A nagyobbik szobában aludhatott az édesanya a lányával, akiket feltehetően álmukban ért a halál. Az ágy kárpitjában lévő műanyag gyulladhatott be, ez hamar telítette a szobát a gyilkos gázzal. A másik szobában lévő fiatal férfi kimenekülhetett volna a füst elől a lakásajtón, azonban ő inkább az erkélyre ment. A fiatal férfi Izraelből jött Kaposvárra, korábban Németországban tanult, és ott ismerkedett meg az egyetemista lánnyal, húsz napja éltek együtt a lakásban.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben továbbra is kizártnak tartja az idegenkezűséget, ezért közigazgatási eljárásban vizsgálja a tragédiát. Megkérdeztük a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ahol érdeklődésünkre Mihályka Szabina sajtószóvivő elmondta: 60 nap a tűzvizsgálat befejezésének határideje, s az eljárás lezárultáig nem adnak tájékoztatást a részletekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában