nem vette észre

2018.11.28. 13:08

Halálra gázolta a gyalogost, majd hazament aludni az ittas sofőr

Előkészítő ülést tartott a Nagyatádi Járásbíróság annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki autójával halálra gázolt egy embert, majd hazament aludni.

K.G.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó, ittasan elkövetett járművezetés, illetve segítségnyújtás elmulasztása, továbbá jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja a férfit.

A vádlott 2018. május 17-én ittas állapotban, érvényes gépjármű vezetői engedély nélkül, a tulajdonos beleegyezése nélkül elvitte annak gépkocsiját, hogy azzal hajtson haza. Lábodon a megengedett sebességet jelentősen túllépve közlekedett. Az ittassága miatt nem vette észre, hogy az úttest szélén gyalogosok haladnak, akik közül az egyiket elütötte.

A sértett néhány nappal később a kórházban életét veszítette. A vádlott a baleset helyszínen nem állt meg, hanem a gépkocsival tovább ment, majd az autót az út szélén leállította. Ezek után hazament és lefeküdt aludni. Az ügyben jövő januárban tartják meg a tárgyalást a Nagyatádi Járásbíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában