Balesetek az utakon

2018.12.15. 16:27

Árokba csúszott autók, ütközések megyeszerte

 Az elmúlt huszonnégy órában kilenc esetben riasztották a somogyi tűzoltókat főként árokba csúszott és karambolozott gépkocsik mentéséhez.

Sonline

Pénteken délután Barcson ütközött össze két gépkocsi, majd az esti órákban a város külterületén hajtott árokba egy autó, amelyek mentését a dél-somogyi város hivatásos tűzoltói végezték. A KÖTÉL Egyesület egy árokba csúszott kisteherautó vezetőjének segítettek az éjszakai órákban. Szombat kora reggel Berzencén hajtott villanyoszlopnak egy személygépkocsi, Sántoson és Csokonyavisontán szintén árokban landolt egy-egy autó, s tűzoltói segítséggel tudták csak folytatni útjukat.

Kaposmérő és Bárdudvarnok között személyautónak ütközött egy kamion a délelőtti órákban. Az ütközést elkerülve két másik gépkocsi árokba hajtott. Az eset során senki sem sérült meg, a kamion által megrongált jármű egyik utasát, egy állapotos nőt azonban a mentők megfigyelésre kórházba szállítottak. A tűzoltók áramtalanították az autókat.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri az autósokat, hogy:

· csak a téli közlekedésre alkalmas járművel induljanak útnak,

· tankoljanak a szokásosnál többet,

· készüljenek úgy, hogy egy elakadás se okozzon meglepetést,

· legyen feltöltve a mobiltelefonjuk,

· helyezzenek el az autóban plusz kabátot, takarót,

· legyen a gépkocsiban némi étel, ital,

· tervezzék meg az utazást mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az út- és meteorológiai viszonyokról (met.hu, utinform.hu),

· használják a katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában