Videók, fotók

2019.06.06. 14:55

Drogprevenciós előadást tartott a drogdíler

Tavasszal még drogprevenciós előadásokat tartott iskolákban, közintézményekben az a kábítószer-kereskedő, aki egy bűnmegelőzési egyesületet vezetett a Balatonnál.

Kovács Gábor

Járőrözött is a településeken. Abban bízott, hogy így nem derül ki, valójában nem küzd a narkó ellen, hanem terjeszti. A rendőrség az idei nyári idegenforgalmi szezonra készülve figyelt fel az egyesületre, amelyet 2007-ben alapítottak. Kezdetben 12 tagja volt, aztán csak néhányan maradtak, de a rendőrséggel és a polgárőrséggel 2010 óta nem tartották a kapcsolatot.

Az önkormányzatoktól csekély anyagi támogatást kaptak, s bevallásuk szerint döntően az egy százalékos adófelajánlásokból tartottak fenn magukat.

Vettek egy személyautót, amelyre felfestették a bűnmegelőzési emblémájukat. A somogyi rendőrök kinyomozták, hogy a kocsi sűrűn jár Budapestre, ahol az egyesület vezetője és társa kábítószert vettek részben saját fogyasztásra, részben értékesítésre. Három napja lecsapott a rendőrség a hálózatra.

Elfogták az egyesület 45 éves vezetőjét, akinél 30 gramm amfetamin származékot és 33 gramm marihuánát találtak. Szintén az egyesületi tagja volt az a 29 éves balatonszemesi férfi, akinek otthonában 23 csomag marihuánára, és 9 gramm amfetaminra bukkantak.

 

A budapesti drogkereskedő lakásában jelentős fogás várta a rendőröket: 500 gramm speed, egy kiló marihuána és másfél millió forint került elő.

– A magyar kriminalisztika történetében nem ismerek hasonlót, és a hosszú rendőri pályafutásom alatt sem történt olyan, hogy ennyire cinikusan álcázta volna magát egy drogterjesztő – mondta Szijártó István ezredes, az SMRFK bűnügyi főkapitány-helyettese.

A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. Az egyesület vezetője korábban felszolgálóként dolgozott a Balatonnál, és egy családi tragédia miatt fordult a drogokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában