szennyezés

2019.07.04. 09:01

Kölcsönkért utánfutóval vitte az erdőbe a veszélyes hulladékot

Vádat emeltek egy nagykorpádi férfi ellen, mert olyan helyre vitt és rakott le veszélyesnek minősülő háztartási szemetet, ahol a hulladék elhelyezése tiltott volt. A Nagyatádi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével vádolja.

K.G.

Fotó: Illusztráció!

A 33 éves vádlott 2019 áprilisában elhatározta, hogy megszabadul a nagykorpádi otthonának garázsában felhalmozott háztartási hulladékoktól. A szemét elszállítására, annak mennyisége miatt nem volt alkalmas járműve, ezért ismerősétől kért kölcsön telepjárót és egy utánfutót, de nem mondta el, hogy mire kell neki a gépkocsi.

A kölcsönkért utánfutós terepjáróval kétszer fordult, mire kihordta szemetét Nagykorpád külterületére. A lom között volt fémbödön, faszekrény, autógumi, kerékpárváz, hólapát, iskolai füzet. Veszélyes hulladéknak a vádlott által kidobott hűtőszekrény minősül, mert a benne lévő kémiai anyagok alkalmasak a környezet veszélyeztetésére.

A veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésnek bűntettét a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ezért az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását tett indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában