rossz szándék

2019.10.14. 14:59

Alkoholmámorban törte össze a munkáltatója autóját

A Nagyatádi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt állította bíróság elé azt a 28 éves nagyatádi férfit, aki Csurgón bódultan összetörte az általa jogtalanul elvett gépkocsit.

K.G.

A büntetett előéletű fiatalember – akit korábban csoportosan elkövetett rablás miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítéltek – szeptemberben egy csurgói cégnél dolgozott. Miután a munka befejezése után hazaszállították, otthonában 34 nyugtató hatású, antidepresszáns gyógyszert vett be.

Ezután visszavitette magát Csurgóra. Egy aznap történt baleset miatt fájt a lába, ezért az éjszakai órákban elhatározta, hogy a környéken keres egy orvost. Nem akart gyalog menni, ezért jogtalanul elvett egy a telephelyen lévő nyitott autót, ugyanis tudta, hogy rendszerint benne szokták hagyni az indítókulcsot.

Miután a bódult, a vezetési képességre súlyosan ható gyógyszerek hatása alatt álló vádlott a gépkocsival elindult, alig néhány száz méter megtétele után rossz sebességi fokozatba, hátramenetbe kapcsolt, emiatt az autó az árokba sodródott. A rendőrök a vádlottat a baleset helyszínén még aznap éjszaka elfogták.

A Nagyatádi Járásbíróság a különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában