gyorsított ítélet

2019.10.25. 13:06

Tolvajokra csapott le a törvény gyors keze

A Kaposvári Járási Ügyészség két bűnügyben is gyorsított eljárásban állított bíróság elé vádlottakat, akik vagyon elleni bűncselekményeket követtek el Kaposváron és környékén.

K.G.

Az egyik többszörösen büntetett előéletű vádlott az idén szeptemberben a zselickislaki szőlőhegyben tört fel három pincét, és volt, ahová többször is visszament. Jellemzően bort, konzerveket és benzint zsákmányolt, de olyan is előfordult, hogy pb-gázpalackot vitt magával. Az ügyészség az őrizetbe vett vádlottat 72 óra alatt a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság három rendbeli lopás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, akit 60 nap elzárásra ítélt. Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést.

Egy másik ügyben az 50 éves kaposvári férfinak – aki 2018 februárjában szabadult egy korábbi börtönbüntetéséből – azért kellett felelnie, mert 2019 szeptemberében Kaposváron egy nyitottan parkoló autóból több mint 150 ezer forint készpénzt lopott. A különös visszaesőnek minősülő vádlottat szintén őrizetbe vették, és 72 órán belül állították bíróság elé. A bíróság a kiszabható maximális tartamú elzárásra, 90 napra ítélte. Az ügyészség szintén végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik