2 év próbaidő

2019.12.20. 14:52

Szórakozásból lopott annak ellenére, hogy nem volt rászorulva

A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 64 éves Kaposvár környéki asszony ellen, aki nem szükségből, hanem szórakozásból lopott.

K. G.

A rendezett anyagi körülmények között élő vádlott nehéz magánéleti helyzetbe került, és úgy gondolta, hogy a bűncselekmény sorozattal visz izgalmat az életébe. Az első lopást 2019 májusában követte el, ekkor egy nyaralóként használt igali családi ház ablakát törte be, majd onnan több mint fél millió forint értékben vitt el mindent, ami mozdítható, a gyerekjátékoktól kezdve a kézi szerszámokon és kisebb bútorokon keresztül egészen a lakóautó alkatrészig.

2019 júniusában aztán gyakoribbak lettek a lopások. Az egyik ház bekerített udvaráról lábtörlőt lopott, máshonnan kisebb kerámiákat vitt magával, és egy háztól egy teljes kerti étkezőgarnitúrát vitt el. Miután a rendőrök elfogták, több lopott holmi is előkerült az asszony otthonából, így a kár egy része megtérült, de több olyan tárgy is volt, amit a vádlott egyszerűen eldobott, mert nem volt rá szüksége.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottra egy év börtönbüntetést szabott ki 2 év próbaidőre felfüggesztetve, valamint 8 hónapra a közúti járművezetéstől is eltiltotta. Az utóbbi büntetést az indokolta, hogy az asszony az elkövetéshez szinte minden esetben gépkocsit használt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában