rablás

2020.01.09. 09:23

Három fiatalkorú rabolt ki egy felnőtt férfit Kaposváron

Csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a három fiatalkorú vádlottal és még szintén tizenéves felnőtt társukkal szemben, akik 2019 nyarán kiraboltak egy férfit Kaposvár belvárosában.

K.G.

Forrás: illusztráció

2019 nyarán négyen az éjszakai órákban találkoztak a sértettel az utcán, és megvételre ajánlottak neki egy gyűrűt és egy karórát. A sértett belement az üzletbe, közben a vádlottak megfigyelték, hogy a férfi hol tartja a készpénzét, majd azzal az indokkal, hogy az életkoruk miatt segítsen nekik cigarettát venni, egy kapualjba csalták.

A félreeső helyre érve a legfiatalabb, 16 éves vádlott a sértettet ököllel rögtön arcon ütötte, majd egyik társával testszerte megrugdosta, mialatt a többiek az utcán őrködtek. A bántalmazott férfinak eltörött az orrcsontja és az arccsontja. Ötezer forint készpénzt és a korábban neki eladott karórát elvették tőle a tettesek, majd elmenekültek a helyszínről.

A rablók az egyik közeli benzinkúthoz mentek, ahol miután üdítőt és péksüteményt vásároltak, megosztoztak a zsákmányon. A kaposvári nyomozók azonban a közterületi térfigyelő kamerák és a benzinkút biztonsági kamerájának segítségével rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akiknek a letartóztatását azóta a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában