zaklató

2020.08.18. 10:57

Volt barátnőjét zaklatta a férfi

Zaklatás vétsége és információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 49 éves budapesti férfi ellen, aki a szerelmét a szakításukat követően naponta hívta, többször követte, e-mailekkel bombázta, valamint a sértett gyermekének is megváltoztatta két internetes jelszavát.

K. G.

Forrás: shutterstock

A vádlott és a sértett 2012 óta voltak kapcsolatban, de ennek a nő 2018 júniusában véget vetett. A férfi azonban a szakítást nem tudta feldolgozni, a sértettet folyamatosan kereste, 2019 márciusáig majdnem 900 alkalommal kezdeményezett telefonhívást, illetve küldött SMS és MMS üzenetet neki. Nem elégedett meg a telefonos zaklatással, a békülés reményében a sértettet munkahelyénél várta és hazáig követte, de a nő elutasította közeledését. A csalódott férfi továbbra is figyelte a sértettet, mivel róla és új barátjáról titokban fényképeket készített egy orfűi kirándulásuk alkalmával, majd egy balatonszemesi strandolásukkor is inzultálta őket, ekkor odament hozzájuk és emelt hangon beszélt velük.

A férfi korábban segített a nő gyermekének email-es fiókot létrehozni, így tudta annak jelszavát. A vádlott azonban a gyerek egyik közösségi oldalon lévő oldalát is felhasználóként akarta megismerni, ezért új jelszókéréssel mindkét oldalon a belépési jogosultságot megváltoztatta és a kiskorú sértett számára elérhetetlenné tette. A vádlott ellen az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában