elképzelt rablás

2020.11.24. 11:43

Erdőt hallucinált tolvajokkal a sok piától

Részegen erdőt képzelt a szomszédba és tolvajokat. A hatóság félrevezetése miatt kell felelnie majd a fonyódi bejelentőnek.

Sonline

Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ

Fatolvajokat és betörőket jelentett be egy fonyódi állampolgár a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába november 15-én kora este. A 39 éves férfi arról beszélt a telefonba, hogy betörőket ért tetten, akik a mellette lévő erdőből fát loptak.

A helyi rendőrök szélsebesen – nyolc perc alatt – a helyszínre igyekeztek, ám hiába voltak tettrekészek, nem találták meg az elkövetőket. Sőt a ház környékén még erdő sem volt, nemhogy betörés vagy falupás. Kiderült viszont, hogy a bejelentő fonyódi férfi aznap komolyan a pohár fenekére nézett, egész nap alkoholt fogyasztott. Így bódult állapotában nem is tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tette a valótlan bejelentést.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 39 éves férfi ellen november 23-án hatóság félrevezetése vétség elkövetésének gyanúja eljárást indított.

A rendőrség felhívta a figyelmet a valótlan bejelentés következményeire és a 112-es segélyhívószám indokolt használatára! Aki valótlan bejelentést tesz – a segélyhívó számot nem rendeltetésszerűen használja – elvonja a figyelmet a valódi segítséget igénylő eseményektől!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában