kéjháló

2020.11.06. 15:49

Siófokra is jutott az országos prostihálózat lányaiból

Letartóztattak egy 42 éves nőt, mivel azzal vádolják őket prostituáltakat futtattak a Balatonnál.

Koszorus Rita

A Győr-Moson-Sopron megyei illetőségű nő és társa tavaly nyáron két kiszolgáltatott helyzetű nőt vett rá arra, hogy prostituáltként dolgozzanak nekik. Azt ígérték a sértetteknek, hogy a bevételen osztoznak, de nem ez történt – közölte a Békés Megyei Főügyészség.

A lányokat az ország több pontján „bevetették” a nagyobb haszon érdekében, így Győrben és Siófokon is dolgoztak. A szexuális szolgáltatást egy erre szakosodott internetes portálon hirdették a nők nevében, fotóikkal. A jelentkezéseket a két madám fogadta, akik megszervezték a találkozókat és lefixálták a vendégek igényeit. A szolgáltatás maradéktalan lebonyolítását felügyelték és annak végeztével beszedték a pénzt. Ebből – a megbeszéltekkel ellentétben – a sértettek csak nagyon keveset kaptak. A két terhelt a prostituáltakat folyamatos kontroll alatt tartotta: mobiltelefonjaikat, internet elérhetőségüket elvették, és egy siófoki ingatlanba zárták őket, ezzel kényszerítették őket a munka elvégzésére.

 

A törvény a gyanúsítottak terhére róható bűncselekményt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A letartóztatásukat kezdeményezte a Békéscsabai Járásbíróság pénteken, hiszen a várható büntetés nagyságára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az ügy egyébként kapcsolódik egy másik esethez, amelyben minősített emberkereskedelem és kerítés miatt tartóztattak le öt személyt. A gyanúsítottak bűntársa a most letartóztatott 42 éves nő. A Békés Megyei Főügyészség személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, fenyegetéssel, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt kezdeményezte a 42 éves asszony letartóztatását. Társa már tavaly szeptember óta letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában