lebilincselve

2020.12.15. 15:51

Letartóztatták a kaposvári zsarolót

Egy 47 éves kaposvári férfi ellen indítványozott letartóztatást a Nagyatádi Járási Ügyészség. Azzal gyanúsítják, hogy közel 2 és fél millió forintot akart kicsalni egy sértettől.

Sonline

Forrás: Shutterstock

A nagyatádi nyomozók súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a 47 éves kaposvári férfit.

A megalapozott gyanú szerint 2020 nyara óta, korábbi megállapodásuktól eltérően 600 ezer forint helyett 2,3 millió forintot követelt a sértettől a korábban továbbértékesítés miatt átadott mobiltelefonokért. Telefonon több alkalommal megfenyegette a sértettet azzal, hogy amennyiben nem fizet, akkor megöli, illetve őt és családját is bántalmazni fogja.

A sértett végül féltve saját és családtagjai testi épségét két nagyobb értékű mobiltelefont, valamint 100 ezer forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak, melynek megfizetése után a nagyatádi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a zsarolót.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója 2020. december 15.-én megtartott ülésén az ügyészség indítványának helyt adott, és a férfi letartóztatását elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában