fotók

2021.03.05. 17:29

Kisbusznak, majd fának csapódott egy autó Karádnál

Kisbusszal ütközött egy személyautó a Visz és Karád között péntek délután.

Sonline

Sikerült beszélnünk a személyautó sofőrjével. Békefi Viktória megkereste szerkesztőségünket, hogy elmesélje, mi történt. – Én voltam a vétlen az egészben – kezdte a háromegyermekes családanya, aki csodával határos módon könnyű sérülésekkel úszta meg. – Az úriember, aki kisbuszt vezette arról beszélt, hogy két hónappal korábban ugyanott balesetezett. Még azt sem kérdezte meg, hogy vagyok.

Viktória elmondta: az autóban rajta kívül kettő, négy és kilenc éves gyermekei ültek, édesapja és férje. Mindenki nagyon megijedt, amikor a kisbusz és a személyautó ütközött. – Pont olyan volt, mint a filmekben – kezdte az édesanya. – Nagyon lassan mentem, még vissza is kellett kapcsolnom egy sebességet, mert leesett a fordulatszám. A kisbusz pedig hirtelen mindenféle jelzés nélkül balra kezdett kanyarodni és a másodperc töredéke alatt, már ott is volt a mi autónkban.

Viktória azt mondta, csak annyit tudott tenni, hogy elkapta a kormányt, így nem frontálisan ütköztek, de az autójuk a levegőbe emelkedett. – Hiába fékeztem, csak abban reménykedtem, hogy nem áll fejre az autó – ezt végül az út menti fa gátolhatta meg, amelynek csapódva megállt a kocsi. – Beszorultam, az édesapám hívta a 112-őt és szerencsére a mentők és a tűzoltók is nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek.

Nagyon megijedt a család, az autót vezető Viktória szerint csak a rutinjának és a szerencsének köszönhetik, hogy nem történt nagyobb baj. No és annak, hogy nem egy kisebb kocsival indultak útnak Lengyeltótiból.

A fentiekben a baleset egyik résztvevőjének egyoldalú beszámolóját közöltük, a baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott. A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték, a karádi önkéntes tűzoltók segítségével. Az érintett útszakaszon forgalmi akadályra kellett számítani.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=397139288347916&id=234657687929411&__cft__[0]=AZVvOmm4MnLhtnYPhtWH1DG5bGUaMQpHVPzQUkt5Ckjf9XVlHWT2QwQbMgZZYtNHZUJJ1K1ttVfMzQWJIy6AGUk_y1K1rL-kND2GJt8aFKdNyIBCc4UdPjV0L4woAX-mXQsG6IouuM4in6MEAiSZwt2a&__tn__=%2CO%2CP-R

Ezek is érdekelhetik