temetői szarka

2021.03.19. 08:05

Tolvaj fosztogatta a temetőket, elvitte a szobrokat a sírokról

Közmunkásként dolgozott a kaposvári temetőkben, ahonnan kegytárgyakat is elvitt a munka végeztével. A Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen, nemesfémre elkövetett lopás miatt emelt ellene vádat.

Kovács Gábor

Mindenszentek a kaposvári temetőkben

Fotó: Lang Róbert

Majdnem egymillió forintos kárt okozott a vádlott a temetőkből ellopott tárgyakkal. A vádirat szerint a 41 éves férfi a kaposvári Keleti, illetve Nyugati temetőből több sírról lopott el értékes bronz szobrokat.

A férfi közfoglalkoztatottként kaposvári temetőkben dolgozott, amikor elhatározta, hogy anyagi nehézségeit a sírokon lévő bronzszobrok ellopásával fogja enyhíteni.

A vádlott ezért tavaly decemberben a Keleti temetőben négy, míg a Nyugati temetőben egy síremlékről vitt el míves bronz szobrokat, bronz rózsákat, galamb-, illetve lovasszobrokat összesen 975 ezer forint értékben.

Tette mindezt úgy, hogy több esetben magában a sírban is kár keletkezett. A kaposvári rendőrök végül karácsony előtt elfogták a férfit, aki teljes körű beismerő vallomást tett. Azt is elárulta, hogy az eltulajdonított értékekkel mit tett. Így végül a nyomozók a szobrokat egy kivétellel vissza tudták juttatni a sértetteknek.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre a férfit és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Fotóillusztráció/borítókép: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában