lopás

2021.06.17. 08:50

A szaunát üzemeltette a lopott árammal a balatoni szállásadó

Nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 50 éves férfi ellen, aki úgy alakította át villamos-energia fogyasztásmérő készülékét, hogy évekig nem fizetett díjat az elhasznált áram jó része után.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A Balatonnál élő és otthonát apartmanként is üzemeltető vádlottnak anyagi nehézségei támadtak, ezért elhatározta, hogy lakóházának villamos-energia hálózatát megbuherálja. A férfi 2014 és 2015 év között, pontosan meg nem állapítható időpontban az ingatlan földszintjén elhelyezett fogyasztásmérőn átalakításokat végzett, és azután két fázisban is méretlenül tudta vételezni az áramot. A többszintes házban és a hozzá tartozó melléképületekben szauna is működött, és sok elektromos berendezés volt. A vád szerint a vádlott négy év alatt közel 2 millió forint értékben lopott villamos-energiát az áramszolgáltatótól. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában