átverés

2021.06.11. 15:21

Cseretelefonra mentett intim képekkel üzérkedett a kaposvári férfi

Nem sikerült a cseretelefont alapbeállításra visszaállítani, mikor visszakerült a szervizbe, ez okozta az intim képek és eljárások készítőjének vesztét.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bodnar Taras

A sértett 2020 augusztusában szervizbe adta mobiltelefonját egy szaküzletbe, ahol cseretelefont is biztosítottak.

A sértett a cseretelefonon saját profiljával használt különböző felhőszolgáltatásokat, illetve közösségi oldalakat, így a telefonon elérhetővé váltak az itt tárolt fotói és videói is. Miután a mobiltelefonját megjavították, a sértett visszaadta a cserekészüléket, azonban az ilyenkor szokásosan végrehajtott gyári állapot visszaállítása – vélhetően technikai hiba miatt – nem ment végbe, ezért a készüléken helyreállítható maradt a sértett valamennyi informatikai szolgáltatáshoz kapcsolódó bejelentkezési neve és jelszava.

Ezt követően került a készülék a vádlotthoz, aki rájött, hogy a sértett bejelentkezési adataival hozzáfér az általa használt informatikai rendszerekhez. Ezt a vádlott arra használta fel, hogy a sértettnek a szolgáltatásokban tárolt intim fotóit és videóit a sértett profilja alatt, a sértett több hölgyismerősének is elküldte, sőt egyiküktől viszonzásul ugyanilyen jellegű képek küldését kérte. A vádlott rövid időn belül észlelte, hogy a sértett tudomására jutott, hogy valaki feltörte fiókját, ezért – hogy a bűncselekmény nyomait a készülékről eltüntesse – a sértett állományai közül 500 db fényképet is törölt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában