sűrű hétvége

2021.06.14. 17:11

Ló a gödörben és fa az úton adott munkát a tűzoltóknak

Huszonhét alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén, akik többnyire kidőlt fák eltávolításánál, tűzeseteknél segítettek. Egy alkalommal gödörbe esett lovat szabadítottak ki szorult helyzetéből. 

Sonline

Pénteken, hegesztés közben a kipattanó szikra begyújtotta a száraz aljnövényzetet és a bokrokat Balatonbogláron, egy családi ház udvarán. A tulajdonos két porral oltó segítségével megfékezte a lángokat, majd a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a még izzó részeket. Szombaton egy akácfa dőlt az úttestre a Szulok és Kálmáncsa közötti útszakaszon. A barcsi hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Kaposváron, a Kápolna úton szombat délután. A tűz egy melléképületet is veszélyeztetett. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az egész autót, ám további izzó részeket már nem találtak.

Vasárnap hajnalban teljes terjedelmében égett egy kisteherautó az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon. A siófoki hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Az autóban hárman utaztak, időben el tudták hagyni a járművet.

Körülbelül két méter mély gödörbe esett egy ló vasárnap délután Kazsok településén.

A kaposvári hivatásos tűzoltók a lovat hevederekkel átkötve egy erőgép segítségével kiemelték a mélyből, majd épségben átadták gazdájának.

Öt esetben kellett a tűzoltóknak kidőlt fákat, leszakadt faágakat eltávolítaniuk a vasárnapi napon. Siófokon egy húsz méter magas fenyőt csavart ki a szél gyökerestől, majd a fa rádőlt egy villanyvezetékre. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel eltávolították a fát. Simonfa és Bőszénfa között letört egy fa két tizenöt méteres ága. Az egyik faág éppen egy arra haladó autóra szakadt, a másik pedig teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől. A kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a faágakat. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. Balatonendréden egy húsz méteres fa dőlt egy melléképület tetőszerkezetére, Kaposváron pedig egy kisebb faág rongálta meg egy épület tetejét. A siófoki illetve a kaposvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül beavatkoztak és megszüntették a veszélyt. A siófoki kikötő melletti parkolóban egy platánfa ága tört le és akadt fent egy másik fán. A siófoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a veszélyes ágat.

Fotók: SMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában