eszetlen tett

2021.06.03. 11:31

Részeg, jogsi nélküli sofőröket kapdostak ki a somogyi utakról

A somogyi rendőrök három sofőrt vettek őrizetbe, közülük két férfinél az ittasság gyanúja is felmerült.

Sonline

A babócsai körzeti megbízottak 2021. június 1-jén 21 óra 15 perckor Csokonyavisontán igazoltattak egy gépkocsivezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. Megállapították, hogy a 30 éves barcsi lakos nem rendelkezett vezetői engedéllyel, továbbá az autón nem volt érvényes gépjármű-felelősségbiztosítás, ezért előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. A férfi ellen az ittas vezetés miatt közigazgatási eljárás, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértés eljárás indult.

A balatonlellei körzeti megbízottak 2021. június 2-án 9 óra 48 perckor a település belterületén igazoltattak egy sofőrt, akinél felmerült az ittasság gyanúja, ezért további mintavételre előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A 34 éves pécsi lakos vezetői engedéllyel sem rendelkezett, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A marcali körzeti megbízottak pedig 2021. június 2-án 20 óra 21 óra 45 perckor Sávoly külterületén igazoltattak egy szegerdői autóst és megállapították, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrök a 26 éves férfit előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában