gyilkosság

2021.06.09. 12:14

Szeretett dirigálni a gyilkossággal és gyújtogatással vádolt férfi a tanúk szerint

Majdnem húsz tanút hallgattak ki a Kaposvári Törvényszéken két nap alatt a Csokonai Vitéz Mihály utcai kettős tűzhalál ügyében. Néhány érdekes megállapítás elhangzott a bírósági tárgyaláson.

Kovács Gábor

Ahogyan arról már beszámoltunk, egy 32 éves izraeli, palesztin állampolgárságú férfit azzal vádolnak, hogy egy kaposvári albérletben megfojtotta magyar szerelmét és annak édesanyját, majd rájuk gyújtotta a lakást. Nasra T.-t másnap távozott a kaposvári kórházból, a nagybátyja Belgrádba vitte autóval, majd Izraelbe repült. Jelenleg azt várja, hogy kiadják-e Magyarországnak.

– Feltételeztem, hogy az utcán veszekednek, miközben a fiú megfogta a lány vállát – idézte fel az egyik szemtanú, egy fodrásznő a fiatal párról. A tanúk egy része a vádlott és az áldozatok kapcsolatáról mondta el, amit tud. Az anya munkatársa, egy pultos azt vallotta, hogy a kolléganője „nem örült a kapcsolatnak, mert a srác sokat dirigált. ”

Az anya egyik barátnője egy különös esetet idézett fel: az asszony a tűz előtt egy héttel nem mert hazamenni T-vel, mert egy fekete Audiban férfiak ültek a ház előtt. Az anya barátnője később Messenger-üzeneteket váltott a vádlottal a tragédia után is. Szerinte a férfi nem bujkált, mert megosztotta a neten, hogy egy berlini hamburgeresnél dolgozik. Egy másik üzenetben a vádlott azt állította, hogy aznap az anya sokáig nem volt otthon, nem tudja, hogy mikor ért haza és kivel.

– Furcsa, mert voltam pár tűzesetnél, de azok nem így néztek ki! – állította egy tűzoltó törzsőrmester, aki emelőkosárban hozta le a zavartan viselkedő, meztelen férfit az erkélyről.

A tűzoltó látta, hogy a hűtő teteje tele volt teamécsesekkel, ahonnan néhány hiányzott a lenyomatok alapján. A ruhák is egy kupacban voltak. A fiatal lány a felismerhetetlenségig összeégett, míg a másik szobában az anyának szinte csak a haja pörkölődött meg, és a papucsa sem gyulladt meg. Az ügy annyira bántotta a tűzoltót, hogy később még a tűzvizsgálókhoz is elment érdeklődni. A tűzvizsgálók a bíróság előtt azt vallották, hogy természetellenes, hogy az áldozatok nem akartak menekülni a tűz elől, hanem békésen feküdtek az ágyban. Tanúként idézték be a kórház sürgősségi osztályának dolgozóit, ahová a vádlottat a mentők szállították. Többek szerint ott a férfi nyugodtan viselkedett, sétált a kórteremben és telefonált.

A boncolásig állt rendőri felügyelet alatt

Beidézték a készenléti parancsnokot is, aki aznap irányította a rendőrségi eljárást. Azt mondta, hogy a kórházban kihallgatták a férfit, aki egészen a boncolásig rendőri felügyelet alatt állt, csak azután oldották fel. Az orvosszakértő első ránézésre szénmonoxid-mérgezést állapított meg a halál okaként, és ezt a boncolás sem változtatta meg. A külföldi férfi azt állította, hogy a temetésig biztosan Magyarországon marad, mégis elment. Az ügy októberben folytatódik a törvényszéken, akkor az orvosszakértők beszélnék arról, hogy végül mit állapítottak meg a halál okaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában