Minden napra Balaton

2021.07.07. 13:58

Pénzbüntetést kaptak a sétányon verekedő garázdák

A múlt hétvégi siófoki garázdákat már bíróság elé is állították. Két őrizetbe vett férfi a Siófoki Járásbíróságon felelt tettéért, hiszen a vád szerint egy siófoki szórakozóhelyen jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után verekedésbe keveredtek.

Sonline

A korlátozások feloldása és az idegenforgalmi szezon kezdete a Balaton partján a köznyugalom elleni bűncselekmények számának növekedésével is járt. Hiszen arról a Sonline is beszámolt, hogy az elmúlt hétvégén több esetben is a rendőröknek kellett intézkedniük Siófokon.

A Siófoki Járási Ügyészség a hétvégén történt garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult bűnügyben gyorsított eljárásban két őrizetbe vett férfit állított a Siófoki Járásbíróság elé.

A 30 és 28 éves testvérpárt azzal vádolják, hogy miután üzleti célból a Balatonhoz érkeztek, a szombat estét egy siófoki bárban töltötték. A szórakozóhelyen mindkét férfi nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd az egyikük felült a pultra. Az idősebb vádlottra ezért többen is rászóltak és megkérték, hogy szálljon le, azonban a férfi leszállása során az egyik vendéget könyökével állon ütötte.

Mindezt észlelte a bárban biztonsági őrként dolgozó sértett és intézkedni akart a vádlottakkal szemben, akik nem működtek együtt, hanem az idősebb testvér ütötte meg ököllel az őrt szeménél, majd a bántalmazásba öccse is bekapcsolódott.

A verekedő terhelteket végül a szórakozóhely vendégei fékezték meg. Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság a vádlottakat jogerősen 280.000, illetve 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Minden napra Balaton

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában