internetes csalók

2021.08.31. 09:40

Belebukott a csalásba az online Bonnie és Clyde

Ismerkedést színlelve szedték rá gyanútlan áldozataikat. Hatvanöten dőltek be a csalópárosnak, de végül belebuktak a világhálón áldozatait szedő csalók.

Sonline

20200525 Győr Olvasónk elmeséli, hogyan csaltak tőle banki adatokat. Képen: internetes online csalások illusztráció Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Forrás: Illusztráció

Fotó: Huszár Gábor

A Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat egy 31 éves nővel és egy 29 éves férfival szemben, akik változatos módszerekkel vertek át számos sértettet, de végül lebuktak.

A vádlottak élettársakként éltek és elhatározták, hogy internetes csalások révén fognak pénzhez jutni. Eldöntötték, hogy a nő profilja, illetve egyéb, kifejezetten a bűnelkövetés céljából létrehozott álprofilok alatt mobiltelefonokat kínálnak eladásra hirdetési oldalakon, ám ezekkel a telefonokkal nem rendlekeztek.

Emellett olyan álprofilokat is létrehoztak, amelyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt. A megtévesztett sértettekkel a férfi tartotta a kapcsolatot, valamint a pénzt is az ő bankszámlájára utaltatták át az elkövetők.

A páros ezekkel a módszerekkel összesen 65 sértettől csalt ki a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összegű pénzt, majd amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

A képernyőfotót az egyik sértett készítette. Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben fogház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában