baleset

2021.08.12. 18:28

Szonárral találták meg a Balatonon vízbe esett fiút

Szerencsére újra tudták éleszteni azt a fiatalt, aki elmerült a Balatoban csütörtök délután.

Sonline

Fotó: Németh Levente

Frissítés!

Elértük a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökét, Bagyó Sándort, aki beszámolt a mentés részleteiről a Sonline.hu-nak.

-Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabál. A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott – mondta Bagyó Sándor portálunknak. – Ők a riasztástól számított 16-ik percben a helyszínen voltak és a szonárral néhány percen belül megtalálták a bajbajutottat. Mivel ezen a hajón megfelelő szakszemélyzet van, ők megkezdték az újraélesztését és kivitték fiatalembert a fenyvesi kikötőbe. Ott hozzájuk csatlakozott a vVMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiatalembert Veszprémbe.

Vízibicikliről csúszott a vízbe egy fiú csütörtök délután Balatonfenyvesen a Balaton utcánál, aki aztán információink szerint elmerült a Balatonban. Őt végül búvár segítségével találták meg a víz alatt.

Ezt követően újra kellett éleszteni. Később mentőhelikopter érkezett a bajba jutott fiatal segítségére.

Úgy tudjuk, hogy hatan tartózkodtak a vízijárműn, amikor azt kibérelték a kölcsönzőből.

Amint bővebb információt szerzünk az esetről, frissítjük cikkünket!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában