elkapási

2021.11.30. 15:13

Jogsi nélkül fogták el a somogyi sofőröket

Úgy tűnik nem tartja vissza a szabályszegéstől a jogosítvány nélkül autózókat az sem, hogy őrizetbe is kerülhetnek, ha elkapják őket a rendőrök. Márpedig elkapják őket, legutóbb hétfőn egy nap alatt három ilyen sofőr is rendőrkézre került.

Sonline

A körzeti megbízottak hétfőn reggel Kadarkúton ellenőriztek egy kisbajomi autóst és megállapították, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrök a 26 éves férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A nagybajomi rendőrök pedig este Mezőcsokonyában ellenőriztek egy bábonymegyeri autóst. A 23 éves nő szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel, így őt is előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A siófoki körzeti megbízottak szintén az esti órákban egy anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Egy 44 éves helyi lakos személyautójával a város belterületén közlekedve letért az úttestről, a vízelvezető árokba hajtott, és egy villanyoszlopnak ütközött. A sofőrről kiderült, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült, s még jogosítványa sem volt. Az egyenruhások a jármű vezetőjét előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették, az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában