életvitelszerű bűnözés

2021.11.25. 15:21

Kasztor, a rendőrkutya fogta meg a barcsi betörő bandát

Egy tucat helyre betörtek a rablók, és vittek mindent, amit értek.

Sonline

Fotó: Shutterstock

2021. január és november között az akkor még ismeretlen tettesek Barcson tizenkét ingatlanba törtek be, ahonnan többek között készpénzt, ékszereket, televíziókat, aggregátort, akkumulátort, tartós élelmiszereket, szeszes italokat, valamint különböző háztartási eszközöket és szerszámokat tulajdonítottak el.

A rendőrséghez 2021. november 24-én reggel bejelentés érkezett, hogy az egyik barcsi utcában a tulajdonos megzavart egy betörőt, aki elmenekült. A rendőrök a helyszínre vonultak, megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, valamint nyomkövető kutyát indítottak. Kasztor segítségével rövidesen a feltételezett elkövető házáig jutottak, ahol a gyanúsított éppen a ruháját próbálta elégetni, hogy eltüntesse a bizonyítékokat.

A nyomozás során a korábban elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben a nyomozók látókörébe került egy másik helyi lakos is, akit szintén aznap elfogtak és előállítottak a Barcsi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 31 és 34 éves férfiakat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában