fegyelem

2021.11.26. 20:45

Középiskolások járőröznek az üzletközpontokban

– Alkalom adtán ne kezdjetek kommandós üldözésbe, bízzátok ezt a rendőr kollégákra! – intette a járőrözésre induló középiskolásokat Jávorszkiné Molnár Magdolna, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője a „Boldog, biztonságos karácsonyt!” kampány nyitórendezvényén a kaposvári plázában.

Kovács Gábor

Péntektől december 20-ig az Eötvös Loránd Műszaki Technikum rendészeti és honvédelmi szakos osztályai látnak el járőrszolgálatot a bevásárlóközpontok környékén. 13 éves hagyomány, hogy így hívják fel a vásárlók figyelmét arra, hogy vigyázzanak értékeikre az ünnepek előtti forgatagban. Peternel Péter alezredes, kaposvári rendőrkapitány elmondta: az adventi időszakban a hétvégéken emelt létszámban ügyelnek a megyeszékhely rendjére. Különösen fontos figyelni a nagyáruházak környékén, a forgalmas helyeken a közlekedés biztonságára, a vásárlók pedig úgy előzhetik meg a bajt, ha nem hagyják felügyelet nélkül értékeiket.

– Bárki válhat áldozattá, de fontos tudni, hogy senki sincs egyedül a bajban! – jelentette ki Triznay Gabriella, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazságügyi osztályának vezetője. A bűncselekmények sértettjei közül sokan nehezen dolgozzák fel az őket ért traumákat. Az áldozatsegítő szolgálat sokrétű segítséget nyújt az azonnali pénzügyi segélytől a jogi tanácsadásig és képviseletig.

– Egyre inkább az életünk része lett az elektronikus kereskedelem, ilyentájt a Black Friday és a járvány miatt is – jegyezte meg Krizsán Anett, a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályának vezetője. Arról számolt be, hogy próbavásárlásokkal kiemelten ellenőrzik a webáruházakat, azt is, hogy betartják-e a 14 napos elállási jogot az EU-n belül. A jogsértő webáruházak listáját az ITM közzéteszi.

Tűzvédelmi tanácsokkal szolgált Takács Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának vezetője. Elmondta: ügyeljünk az adventi koszorúkra, amelyeknél gyakran egy fémlemez sem védi a gyertyát. Nyílt lángot ne hagyjunk magára, és a kiszáradt karácsonyfák, régi fényfüzérek, a konyhában a túlhevült ételek is veszélyforrást jelentenek. A füstérzékelők, szénmonoxid-mérők viszont életet menthetnek.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában