Kéménytűz

2022.01.14. 10:44

Már a gerendák is égtek a kaposvári családi házon

Újabb kéménytűz miatt kellett vonulniuk a kaposvári tűzoltóknak. Hiába a folyamatos intés, továbbra is sokan nem fordítanak megfelelő gondot a füstelvezetők karbantartására.

Fotó: Shutterstock

– Begyulladt a kéményben a korom és most ég a tető is – így érkezett a bejelentés egy kaposvári családi házból csütörtök délelőtt. 

A Borostyán utcai lakóház kémény külső burkolata átégett és a tűz átterjedt két gerendára, veszélyeztetve a teljes tetőszerkezetet. A kaposvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, a tűznek látható jelét azonban sehol sem tapasztalták, az emeleten viszont meghallották az izzó gerendák pattogását. Az egységek megbontották a kéménynél és további két helyen a tetőszerkezetet, valamint a szigetelést, ekkor találták meg az izzó részeket, amelyeket sikerült egy vízsugárral eloltani. 

A kárhelyparancsnok kéményseprőt kért a helyszínre, aki a füstelvezető nyomvonalának átvizsgálása után felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményt a hiba kijavításáig ne használják. A lakók a ház melegét másik fűtőberendezéssel is biztosítani tudják, ezért nem kellett elhagyniuk otthonukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában