Ittas sofőr

2022.01.12. 12:56

Részegen csukta meg a kocsit az elkerülőn

Felborult autójával Kaposvár közelében egy 34 éves iharosi férfi.

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 34 éves iharosi lakos kedd hajnalban személyautóval közlekedett a 61-es számú főút Kaposvárt elkerülő szakaszán. A sofőr egy balra ívelő kanyarban az útpályát elhagyva a szalagkorlátnak ütközött. 

Az egyedül utazó férfi megúszta sérülések nélkül, ugyanez nem volt elmondható "megbokrosodott" járművéről. A helyszínre érkező körzeti megbízottak a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A sofőrt elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol vezetői engedélyének elvétele mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Forrás: police.hu

A rendőrség ismét figyelmezteti az autósokat, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában