Kábítószer

2022.01.14. 07:49

Új dizájnerdrogot is rejtegettek a drogbanda tagjai

Négy férfi ellen emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség, akiket azzal gyanúsítanak: rendszeresen árultak kábítószert.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A Siófoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a négy férfival szemben, ketten kereskedtek a kábító hatású anyagokkal, ketten pedig fogyasztották azt.

A vád szerint az egyik 33 éves férfi 2020 szeptemberétől kezdve rendszeresen értékesített alkalmanként nagyobb mennyiségű kábítószert Siófokon a 46 éves társának, aki azt részben elfogyasztotta, részben pedig továbbadta saját ismerőseinek. Köztük volt egy 35 éves férfi is, aki abból szintén fogyasztott. A negyedik, 30 éves vádlottnak azért kell felelnie, mert a lakóhelyén tartott házkutatás során a nyomozók csekély mennyiséget meghaladó új pszichoaktív anyagot találtak, és a vele szemben alkalmazott drogteszt is pozitív eredményt adott.

Forrás: Ügyészség

A siófoki rendőrök tavaly májusban elfogták és őrizetbe vették a kábítószert értékesítő két vádlottat, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A kábító hatású anyagokat fogyasztó társaik szabadlábon védekeznek.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő kábítószer kereskedőkkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására, míg az egyik fogyasztóval szemben felfüggesztett börtönbüntetés, a másikkal szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában