Elkapták

2022.02.26. 10:10

Jogosítvány nélkül és ittasan vezetett

Ittas vezetőket akarnak kiszűrni a rendőrök

Fotó: Lehoczky Péter

A körzeti megbízottak pénteken délelőtt Pusztakovácsiban ellenőriztek egy gépkocsivezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, valamint megállapították, hogy a hatóság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a 35 éves helyi férfit elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A rendőrök a sofőrt a járművezetés ittas állapotban vétség és az eltiltás hatálya alatti járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Fotó: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában