Vádirat

2022.08.10. 08:51

Számlatartozásai miatt rabolta ki a húsboltot, DNS-e buktatta le

A Kaposvári Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat azzal az 50-es éveiben járó nővel szemben, aki fia játékfegyverével rabolt ki egy hentes üzletet a Berzsenyi úton.

K.G.

A nő anyagi nehézségekkel küzdött, ezért 2020 novemberében elhatározta, hogy számlatartozásait rablással szerzett pénzből fogja rendezni. Megtervezte a bűncselekmény elkövetését, így kiszemelte a zárás előtt már kevésbé forgalmas időpontot, férfiruházatot, nagyobb méretű cipőt, kesztyűt vett fel, továbbá egy, az igazihoz megtévesztésig hasonlító játékfegyvert is magával vitt. Közvetlenül zárás előtt lépett az üzletbe, ahol a fegyvert az eladóra szegezve a bevételt követelte. Az eladót megijedt, és átadta az aznapi 78 ezer forint bevételt. A nő ezután egy közeli kapualjban átöltözött, majd szatyrát a helyszínen hagyva hazament. A rendőrök sokáig hiába keresték a rablót.

 

Azonban az idén a nő ismét elkövetett egy vagyon elleni bűncselekményt, emiatt DNS profilja bekerült a bűnügyi nyilvántartásba, amely egyezést mutatott a húsbolti rablást követően hátrahagyott szatyron rögzített mintával, így tudták a másfél évvel korábbi bűncselekmény elkövetőjeként azonosítani. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő minősített rablás miatt fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában