68. szabálysértés egy nap alatt

2022.10.22. 12:56

Újra bevetésben a légi megfigyelő: drón segítette a rendőrök munkáját Csurgón

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés a Csurgón és környékén, 68 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Fotó: SMRFK

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. október 21-én Csurgó és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek többek között sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, záróvonal figyelmen kívül hagyása, irányjelzés elmulasztása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 68 eseteben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette.

Fotós: SMRFK
Fotós: SMRFK
Fotós: SMRFK
Fotós: SMRFK

 

Fotós: SMRFK
Fotós: SMRFK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában