Tárgyalás

2023.01.26. 18:36

Attól félt, hogy egyedül marad, ezért tette ki a csecsemőjét

Megkezdődött annak a 38 éves nőnek a tárgyalása, aki egy fonyódi buszmegállóban, mindössze egy takaróba és egy törülközőbe csavarva hagyta a titokban megszült kislányát 2021 októberében. A csecsemőre egy kutyát sétáltató pár talált rá.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Róbert

A vádlott a bíróságon határozottan kijelentette, hogy nem kíván vallomást tenni, és csupán annyit tett hozzá, hogy nem volt ölési szándéka. A nő idegenforgalmi főiskolát végzett, német nyelvvizsgája van, és Ausztriában dolgozott, ott ismerkedett meg a gyermek apjával. 

– A terhességem akkor tudatosult bennem, amikor a pici megmozdult – olvasta fel az anya rendőrségi vallomását a bíró, Vadócz Attila. – Orvosnál nem voltam, mindig halogattam, megpróbáltam nem tudomást venni róla. Talán az volt a félelmem, hogy ezzel a gyerekkel is egyedül maradok, mert van már egy 11 éves fiam.

Az apának nem mondta el, hogy terhes, ugyanis a férfinak volt egy másik kapcsolata is. Nem voltak élettársak. 

– Sokáig emlékezetes marad az a hétvége... – kezdte a vallomását a 63 éves férfi a bíróság előtt. – Nem voltunk élettársi viszonyban, Ausztriában ismerkedtünk meg, és a balatonmáriai nyaralómban szoktunk találkozni. Szerintem tiszta fejjel nem tette volna, amit tett, nem lehetett a tudatánál. Azóta nem vagyunk együtt, jóformán nem is beszéltünk. 

A szülés napján a nő egyedül volt a balatoni nyaralóban, derékfájdalmai voltak. A vécén ülve szülve szülte meg a gyermeket, majd a zuhanykabinban megmosdatta a síró csecsemőt. Egy ollót talált a fürdőben, azzal vágta el a köldökzsinórt. Felmosta a vért, aztán a férfi kocsijával bolyongott a Balaton-parton. Járt Balatonfenyvesen, Fonyódon, többször kiszállt, a gyerek akkor sírni kezdett, de ha felvette, megnyugodott. Nem emlékszik arra, hogy hol tette ki, nem volt tudatos döntés a buszmegálló. A Kaposvári Törvényszék csütörtöki tárgyalásán még nem született ítélet. 

– Érkezett egy védői indítvány a szakértőkre vonatkozóan, és nekem is vannak apróbb aggályaim – mondta a bíró. – Egy-két hónapon belül készülhet egy pszichiáter szakértői vélemény. Ha kap felkérést erre, kérem, hogy menjen el! 

A nő jelenleg házi őrizetben van, a bírósági tárgyalás idejére is el kellett kéretőznie a marcali rendőrkapitányságtól. Most nincs munkája, az édesanyja segít neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában