Kemény világ

2023.03.01. 16:40

Letartóztatták a pedofíliával vádolt volt politikust

Szerdán kora délután a Kaposvári Törvényszéken 30 napra letartóztatták K. Gábort, az LMP volt somogyi politikusát, akit pedofíliával gyanúsítanak. 

K.G.

Fotó: Lang Róbert

A Kaposvári Járási Ügyészség tett indítványt a 67 éves férfi letartóztatására, akit 14 év alatti gyermek elleni szexuális visszaélés elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként a kaposvári nyomozók. A gyanúsítottat vezetőszáron hozták a rendőrök, és arcát egy zöld nejlonzacskóba burkolt iratköteggel igyekezett eltakarni. A folyosón szinte bénultan viselkedett, a nyomozási bíró előtt alig szólalt meg. Az előállító helyiségben a kirendelt ügyvédjével és annak helyettesével tárgyalt. A bíróság a szökés és elrejtőzés, valamint az eljárás akadályozása miatt tartotta indokoltnak a letartóztatást. Az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a védelem enyhébb kényszerintézkedést tartott volna indokoltnak, ezért az ügyvédek fellebbeztek. A körözött férfit hétfőn este Sárváron találták meg a rendőrök, miután egy 13 éves fiú szülei azzal fordultak a rendőrséghez, hogy a gyermeküket a férfi autóval egy Kaposvár környéki erdőhöz vitte, ahol molesztálta. A gyermek azonban otthon beszámolt a szüleinek a történtekről. Úgy tudjuk, hogy a korábban ingatlan értékbecslőként dolgozó, közgazdász végzettségű férfi a bíróság előtt azzal védekezett, hogy a hétvégén a munkahelyén volt, és Sárváron van a bejelentett tartózkodási helye.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában