Nemzetközi balhé

2023.04.04. 07:59

Egy brit vert egy németet egy somogyi kocsmában

Söröskorsóval fejbevert egy brit férfi egy németet egy dél-balatoni kocsmában, miután utóbbi félreérthető gesztust tett a kapatos angol felé.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Nomad_Soul

A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy ötvenes éveiben járó brit férfival szemben, aki különösebb ok nélkül támadt rá egy német vendégre. 

A vádirat szerint a Magyarországon élő brit férfi egy ismerősével biliárdozott az egyik dél-balatoni falu kiskocsmájában, amikor ott megjelent a szintén magyar lakóhellyel rendelkező német férfi, akivel ismerték egymást, és köztük korábban konfliktus nem volt. Azonban a német férfi egy gesztusát az addigra már ittas brit vendég provokációnak vélte, ezért odalépett hozzá és szidalmazni kezdte. Szavainak egy söröskorsóval adott hangsúlyt, amellyel fejbeverte a németet. 

Ahogy mondani szokás, csak néztek a magyar vendégek, mint hal a szatyorban. Fotó forrása: ügyészség

A helyzetet a kocsma magyar vendégei a nyelvi különbségek okán nem igazán tudták értelmezni, de a csattanó söröskorsó láttán meggátolták, hogy további brutalitásba fajuljon a vita. 

A német férfinak a bántalmazás következtében könnyű sérülése keletkezett. 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a brit férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

A fényképet a Marcali Rendőrkapitányság készítette a helyszínmegtekintés során.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában