Munkahelyi baleset

2023.08.10. 13:13

A sarkára hajtott a munkásnak a rakodógép Barcson

A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést vétsége miatt emelt vádat egy rakodógép kezelője ellen, mert kis híján elütötte a munkatársát.

Kovács Gábor László

A negyvenes éveiben járó férfi 2023 áprilisában egy napelempark építésén dolgozott Barcs külterületén, amikor egy nagyméretű, és több mint egy tonnás súlyú rakományt akart elszállítani egy homlokrakodó géppel. Mivel a szállítás közben a rakomány megdőlt, a vezető megállt, míg a sértett a jármű első kerekei és a raklaphordó villa közé lépve igazította meg a szállítmányt. A vezető anélkül indult el újra, hogy meggyőződött volna arról, tartózkodik-e valaki az emelőgép hatókörzetében, ezért a jármű több mint egy méter átmérőjű jobb első kerekével ráhajtott a sértett sarkára. Ezt látva rögtön megállt, így a munkatársa csak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a gondatlan bűncselekményt elkövető férfi próbára bocsátására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában