Megelőzés

2023.08.30. 10:49

Buszba ültek, hogy esélye se legyen a szélhámosnak

A nyár végén Dél-Somogyba gördült a rendőrség bűnmegelőzési kisbusza.

Kovács Gábor László

Kedden Lakócsán kezdtek a polgármesteri hivatal előtt, majd Görgetegre vonultak a volt posta épülete elé, végül Segesden fejezték be a napot az önkormányzatnál. 

Tavaly indult egy komplex bűnmegelőzési program, amelynek egyik eleme a különleges felvilágosító jármű. A kisbuszra közösen pályázott a Somogy Vármegyei Önkormányzat és a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A szórólapokkal, felvilágosító anyagokkal teli kisbusszal bűnmegelőzési szakemberek utaznak, akik személyes tanácsadással várják az érdeklődőket. A vidéken élők hasonló problémái merülnek fel a beszélgetéseken, melyek helyszíne a sajátos bűnmegelőzési buszmegálló. 

A rendőrök adatai szerint a lopások száma visszaesett a kistelepüléseken, azonban új kihívásokkal találkoznak. Faluhelyen is terjednek az online csalások, és az internetes áruvásárlásokkal is akadnak gondok. Csalók banki hívást színlelve, azonosítást kérve vadásznak az adatokra. Ezekkel a jelenségekkel egyre inkább találkozhat a vidéken élő ember, ezért nem árt rá felkészülni. Ha megtörténik a baj, a somogyi rendőrség az áldozatvédelmi programjával is segít. 

A bűnmegelőzési kisbusz szerdán folytatja útját, az első megállója Sávolyon az Agroturisztikai Központ előtt lesz, majd délután Csurgón találkozhatnak vele az érdeklődők az Eötvös József Általános Iskola előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában