Helyi kék hírek

2023.08.02. 14:16

Esküjükhöz hűen életüket kockáztatják a készenléti rendőrök is

Esküjükhöz hűen, életüket kockáztatva mentették ki az idős nőt a kaposvári ingatlanról. A négy KR-es járőr a tűzoltóknak még az épület átvizsgálásában is segédkezett további személyek után kutatva. Szerencsére senki nem sérült meg.

Sonline.hu

Kaposváron teljesített gépkocsizó járőrszolgálatot 2023. augusztus 1-jén este az a négy készenléti rendőr, akik a 48-as ifjúság útján haladva nagy füstre figyeltek fel. A Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Bevetési Főosztályának tiszthelyettesei az úton továbbhaladva látták, hogy a füst a Hunyadi János utcából áramlik, az egyik családi ház tetőszerkezete ég. A lángra kapott pala durrogó hangokat adott ki, miközben a négy járőr az épülethez sietett. Ekkorra egy szolgálaton kívüli tűzoltó kihozta a házból a gázpalackokat, míg egy másik tűzoltó épp telefonon értesítette kollégáit.

A rendőrök a ház bejáratánál, a tető alatt álló, sokkos állapotban lévő idős asszonyhoz léptek, majd négyük közül Goór Izabella r. őrmester az utcára vitte a hölgyet. Tekintve, hogy nagyon zavart volt, és folyamatosan vissza akart menni, így egészen addig mellette maradt, amíg az asszony meg nem nyugodott. Ezt követően csatlakozott társaihoz, Kovács Győző r. főtörzsőrmesterhez, Zsobrák László r. törzsőrmesterhez és Dezső Levente r. őrmesterhez. Ők éppen a két tűzoltóval átvizsgálták a házat további emberek után kutatva, illetve lekapcsolták a gáz- és villanyórákat. Tekintve, hogy a házban már senki nem volt, és időközben a katasztrófavédelem megkezdte a tűz oltását, a négy készenléti rendőr elhagyta az ingatlant, majd a közeli házakból óvintézkedésként kiküldte a benn tartózkodókat.

Miután a veszély elhárult, a kaposvári járőröknek nyújtottak segítséget a helyszín biztosításában és a forgalomirányításban.        


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában