Leégett tető

2023.08.02. 10:49

Szabadnapjukon is lobog a hivatás lángja a tűzoltóknak

A mintegy ötven négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete égett.

Sonline.hu

Korábban megírtuk, hogy tűz ütött ki kedd este egy lakóházban, Kaposváron, a Hunyadi János utcában. Most a Katasztrófavédelemtől is kaptunk választ, hogy pontosan mi történt ott.

Épp a kaposvári Hunyadi utcában volt dolga a Somogy vármegyei főügyeleti osztályvezetőnek, amikor az autóból kiszállva erős füst szagra lett figyelmes és meghallotta a palatető durrogását. Gaál Attila azonnal megkereste, honnan jön a füst és hangos kiabálására a ház tulajdonosa is kijött az épületből. Az idős nő kinyitotta a kaput, ekkor érkezett a helyszínre Hatler Rudolf tűzoltó őrmester is, aki szabadnapját töltötte. Az alezredes kikérdezte a tulajdonost - a tűzoltói beavatkozás szempontjából - a legfontosabb tudnivalókról és azonnal értesítette a megyei műveletirányítási központot, ez idő alatt az őrmester kihozott két gázpalackot a nyári konyhából. 

A kaposvári hivatásos tűzoltók néhány percen belül a helyszínre érkeztek és négy vízsugárral sikerült a lángokat elfojtaniuk. Így a tűz nem terjedt át az épület többi részére, a tetőszerkezet viszont szinte teljes egészében megsemmisült. A tulajdonos ideiglenesen rokonokhoz költözött.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában