Elismerés

2023.08.23. 15:48

Két kaposvári tűzoltót díjaztak hősies helytállásáért

A Kaposvár emlékérem - a közösség szolgálatáért kitüntető címet vette át Gaál Attila kaposvári tűzoltó alezredes és Hatler Rudolf őrmester szerda délután a tűzoltóságnál.

Harsányi Miklós

 A szabadnapos tűzoltó még augusztus elején nyújtott segítséget a kaposvári Hunyadi utcai lakástűznél. Az elismerést Szita Károly, Kaposvár polgármestere adta át, s Wéber Antal dandártábornok, a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója is köszöntötte a díjazottakat. 

– A tűzoltó a szolgálati idején túl, ha nem visel egyenruhát, sem felejti, hogy a hivatásos esküje során mire tett fogadalmat – hangzott el a megnyitón. Szita Károly, Kaposvár polgármester méltatta a két díjazott helytállását, s elismeréssel szólt az összes tűzoltó munkájáról. S hálásan megköszönte, hogy olyan katasztrófavédőink, tűzoltóink vannak, akikre a nap 24 órájában számíthatunk. 

– A Hunyadi János utcában jártam, kiszálltam a gépjárműből, füstöt tapasztaltam – mondta Gaál Attila, aki először azt hitte, hogy a környéken égetnek. Ezután hallotta, hogy valószínűleg a pala durrog. Nem látta a tüzet, s egyből értesítette a tűzoltókat, akik nagyon gyorsan kijöttek. Hatler Rudolf elmondta: azon a napon a szomszéd házban volt, s szintén  a pala durrogására figyelt fel. Az épületben megkereste a gázpalackot, amit kihozott, s  utána a rendőrökkel még közösen felderítették a házat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában