Fotók

2023.08.28. 14:17

Két sikeres újraélesztést is végrehajtottak a vízimentők

Három újraélesztéshez is riasztották a Balatonon a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) tagjait. A strandi mentőik a hétvégén 93 könnyű sérültet láttak el.

Harsányi Miklós

– Szombaton a Rupert sürgősségi mentőhajónk a balatonkenesei Alsóréti szabad strandra vonult vízből mentett személy újraélesztéséhez – derült ki a VMSZ közösségi oldalán található tájékoztatójából. – Sajnos az újraélesztés sikertelenül zárult.

Eközben a másik sürgősségi mentőhajó, az Alfa sikeres újraélesztésben vett részt Balatonlellén. A strandi vízimentő kollégájuk kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz és már nem lélegzett. Mikor az Alfa személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a hölgy már eszméleténél volt. A VMSZ azt is közölte: egy harmadik újraélesztéshez is riasztották őket. A Kócsag nevű hajójuk személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízibicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart kikötőbe vonultak. A Rupert személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami sikerrel zárult. 

– A Rupertet egy meghibásodott, a motorját leállítani nem tudó, ezáltal nagy fordulaton folyamatosan haladó vitorláshoz is riasztották – tájékoztatott a szakszolgálat. – A motort leállították kollégáink segítségével, akik a vitorlást az Alsóörs Marina kikötőbe vontatták. Délután a révfülöpi Napfény Kempingből kért segítséget vízimentő kollégánk egy fejsérült gyermekhez, aki beütötte a fejét, miközben beugrott a stégről. Az Alfa személyzete ellátta, s további ellátás céljából a szülei vitték kórházba.

Az éjszaka egy felfújható csónakkal elsodródott nő és férfi mentését is elvégezték Balatonlelle előtt. A strandi mentőik 93 könnyű sérültet láttak el a hétvégén. 

 

 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában