Tragikus tűzeset

2023.08.10. 15:58

Ötezer négyzetméteren lángolt a sertéstelep

Marosi Gábor

Fotó: Nárai Levente

Ahogy korábban megírtuk az elsődleges információk szerint üres állattartó telep égett Nagybaráti pusztán. Legutóbb több mint két hónappal ezelőtt csaptak fel a lángok a terület nyugati oldalán. Akkor mintegy 400 koca égett bent az épületben, és körülbelül 20 ezer sertést sikerült megmenteni a lángoktól.

Úgy tudjuk, hogy a csütörtöki tűz a sertéstelep keleti felében található üresen álló istállóban keletkezett valamikor délelőtt fél 11 magasságában. A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresésünkre elmondta, a 13 ezer négyzetméteres épület kevesebb mint fele, összesen 5000 négyzetméternyi terület égett.

 A helyszínre Nagyatádról, Barcsról, Marcaliból, Böhönyéről és Kaposvárról hivatásos tűzoltók, Bolhásról, valamint Segesdről önkéntesek érkeztek. A mintegy 50 tűzoltó nagyjából két óra alatt fojtotta el a lángokat.

Információink szerint az épületben eszközök és ládák voltak, melyek a tűzben elégtek, de szerencsére emberi és állati sérülés sem történt. A tűz keletkezésének okait szakértők vizsgálják. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában