Ételt keresett

2023.08.28. 08:36

Rázárta az ajtót a betörőre az idős asszony, zavarba hozva a férfit

Megéhezett az ittas férfi Balatonlellén, ezért elhatározta, hogy egy ingatlanba tör be és így próbál élelmiszert szerezni, ám a házban lakó asszony kizárta a betörőt.

Sonline.hu

Fotó: Fotónk illusztráció!

A Fonyódi Járási Ügyészség lopás miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kecskeméti férfival szemben, akit a kamrában ért tetten a sértett.  

A vádirat szerint a férfi munkavállalás céljából érkezett Balatonlellére, ahol a műszak végeztével italozni kezdett. Az ittas vádlott az éjszaka folyamán megéhezett, ezért elhatározta, hogy betör az egyik ingatlanba élelmet szerezni.

A férfi ki is nézett magának egy lakóházat, aminek az udvar felőli bejárati ajtaján található ablakot benyomva bemászott a kamraként is használt kazánházba, ahol a sértett élelmiszert is tárolt, majd az ablakon elkezdett különböző élelmiszereket kidobálni, hogy azokat ellopja.

A vádlott által keltett zajra azonban felébredt az idős sértett, aki először azt hitte, hogy a kutyája akar kimenni az udvarra, de amikor a rájött, hogy a nesz a kazánházból jön, benyitott oda. Az idős asszony nem ijedt meg a betörő láttán, hanem gyorsan kulcsra zárta a kazánház ajtaját, felébresztette a férjét, és hívta a rendőrséget.

A vádlott olyannyira meglepődött a sértett határozottságán, hogy a személyes dolgait tartalmazó hátizsákját, és ez ellopni szándékozott élelmiszereket hátrahagyva, a bejutáshoz használt ablakon keresztül elmenekült a helyszínről, azonban a fonyódi nyomozók a hátrahagyott dolgai alapján rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetben lévő férfit 72 órán belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, akit nyolc nap elzárásra ítélt.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában