Jó pillanat

2023.08.02. 08:01

Tévedésből lett milliomos, neki is állt elkölteni a pénzt

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki nem volt hajlandó közreműködni a tévedésből hozzákerült jelentős összeg visszajuttatásában, sőt egy nagyobb összeget még el is költött belőle.

Sonline.hu

Kép illusztráció: Minerva Studio

A vád lényege szerint a férfi 2022 tavaszán egy kaposvári cégnél dolgozott, azonban munkaviszonyát a próbaidő alatt megszüntették. A férfi az időarányosan járó munkabérének megfizetése érdekében egy osztrák bankszámlát adott meg, melyre azonban a munkáltató 92.549,- Ft helyett tévedésből nem forint, hanem euró pénznemben utalta át a vádlott járandóságát.

A tévedést rövid időn belül észlelték, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű 92.549 euró visszautalása érdekében. A vádlott azonban meglátva a helyzet adta lehetőséget azt közölte a céggel, hogy a bankszámlájához nem fér hozzá, ugyanakkor két nap alatt egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számlájáról, illetőleg egy másik bankszámlára 6.000.000,-Ft-nak megfelelő eurót utalt át. A vádlott a cég, illetőleg a számlavezető bank felhívásai ellenére ezt követően sem működött közre a számlán maradt további összegek visszautalásához.

A feljelentést követően a Kaposvári Járási Ügyészség ugyanakkor az osztrák hatóságokkal folytatott jogsegély útján sikeresen befagyasztotta vádlott osztrák bankszámláján még meglévő, több mint 28 millió forintot kitevő összeget, és intézkedett annak a magyar sértett részére történő visszautalása iránt. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen élőéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában