M7

2023.09.11. 07:53

Felrobbant egy gázpalack ami az autópályára zuhant

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, akinek a teherautójáról tíz propán-bután gázpalack esett le az M7-es autópályán.

Kovács Gábor László

Egy fel is robbant, amikor ráhajtott egy személygépkocsi. A sofőr évek óta dolgozott egy gázpalackok forgalmazásával foglalkozó cégnél, volt tapasztalata a veszélyes eszközök szállításáról. A férfi 2022 nyarán egy lerakatban cserélte a palackokat, amikor észrevette, hogy a teherautó nyitott rakterén lévő gázpalackokat rögzítő egyik kaloda zárszerkezete nem megfelelő, ennek ellenére menetrendje szerint folytatta útját az M7-es autópályán. 

A külső forgalmi sávban haladt és nem látta, amikor a palackok leestek a raktérről. Az első gázpalack a pályatestre zuhant, került, amit a belső sávban haladó, egy másik tehergépkocsit előző autós már nem tudott kikerülni, és a személyautója bal első kerekével a palackra hajtott. Az ütközés erejétől a gázpalack felrobbant, így a jármű kereke deformálódott, de személyi sérülés nem történt. A leesett gázpalackok további balesetet nem okoztak, mivel egy másik autósnak sikerült a a pályán lévő palack mellett elhaladni, és a teherkocsit megelőzve kézmozdulatokkal jelzett, hogy a sofőr álljon meg. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában