Statisztika

2023.09.18. 17:21

Harmincegy alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén

Összességében tizenegy tűzesetnél és tizenkettő műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozására, mert nyolc esetben téves jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba.

Sonline.hu

A hét utolsó munkanapja egy halálos kimenetelű balesettel kezdődött: erdőbe csapódott egy személygépkocsi a Kaszó és Iharosberény közötti úton

Két személyautó ütközött össze péntek délelőtt Mesztegnyőn, a Kossuth Lajos utca és a József Attila utca kereszteződésénél. A balesethez a marcali hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom.

Lábodnál szintén két személyautó karambolozott, melyet követően az egyik gépkocsi az árokba hajtott és fának ütközött. A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították az összeroncsolódott járművet, amelynek vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Nagyatád HTP

Lesodródott az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi péntek éjszaka a 61-es főúton, Kaposmérőnél. A baleset következtében az autóba több ember beszorult, őket a kaposvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A műszaki mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mentők hét embert szállítottak kórházba. A tűzoltók megvilágították a helyszínelés ideje alatt az érintett területet, a forgalom csak ezt követően indulhatott meg az érintett szakaszon. 

Lesodródott az úttestről és kidöntött egy villanyoszlopot egy személyautó szombat reggel Kaposfő határában. A műszaki mentést végző kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelyben ketten utaztak. Ők ki tudtak szállni a járműből. 

Árokba hajtott és az oldalára borult egy gépkocsi vasárnap délelőtt a 7-es főúton, Balatonkeresztúr térségében. A sofőr és utasa saját erejéből kiszállt a járműből, amelyet a marcali hivatásos tűzoltók áramtalanítottak és eltávolították a baleset során kidöntött fát.  

Fotó: Kaposvár HTP

Vízelvezetőbe hajtott egy autó vasárnap délután Csurgó és Iharosberény között. A járműben csak a vezetője utazott. A műszaki mentést a csurgói önkormányzati tűzoltók végezték, akik az autómentővel közösen kiemelték az összeroncsolódott gépkocsit az árokból. 

A tizenkét tűzeset közül tíz szabadtéren keletkezett. Kaposmérőből egy füstölő autóhoz kérték a tűzoltók segítségét. A jármű a Rákóczi utcában haladt, amikor vezetője észlelte a motorház alól szivárgó füstöt. A kaposvári hivatásos tűzoltók hűtötték vissza a felforrósodott alkatrészeket. 

Kapoly külterületén meggyulladt tizenegy nagyméretű bála. A tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik szétbontották a bálákat, majd eloltották az izzó részeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában