Hétvégi statisztika

2023.10.09. 15:55

Fejér vármegyébe is segítettek a somogyi tűzoltók

Tíz műszaki mentéshez és tizenegy tűzesethez, főként szabadtériekhez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

Marosi Gábor

Alsóbogáton csaknem egy hektáros területen égett az aljnövényzet szombaton. Az erős szél miatt a lángok veszélyeztették a környező lakóingatlanokat is. A lángokat a kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg. Batéban a vasútállomás mögött lévő gallyak és ágak, Zamárdiban a diófalevelek égtek a hétvégén. Mindkét helyszínen sikerült eloltani a tüzet.

Vasárnap sem pihentek a somogyi tűzoltók. Reggel egy tároló és az ott elhelyezett négy szalmabála égett a Fejér vármegyei Enyingen. Az ott élők egy locsolótömlővel megakadályozták a lángok tovább terjedését addig, amíg a siófoki hivatásos tűzoltók meg nem érkeztek. A somogyi egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal teljesen eloltották a tüzet. Az utómunkálatok során szétbontották a bálákat, de további izzó gócokat már nem találtak. A tűzesetben senki sem sérült meg. Nagyatád külterületén egy kombájn kezdett el füstölni, miután műszaki hiba miatt olaj folyt a motortérbe vasárnap este. A város hivatásos tűzoltói hőkamerával átvizsgálták a járművet, de tüzet vagy izzó alkatrészeket nem találtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában