Fotók!

2023.10.12. 11:43

Gázrobbanás döntött romba egy házat a kertvárosban

Egy családi házban berobbant a gázpalackból kiáramló gáz, és nemcsak az épület dőlt romba, hanem a szomszéd ház és ott parkoló autók is károsodtak a Zselic-kertvárosban. A ház tulajdonosát kórházba vitték, a katasztrófavédelem vizsgálja az esetet.

Kovács Gábor László

A Pipitér utca környékén élők nem a megszokott módon ébredtek csütörtök reggel.
– Háromnegyed hatkor egy hatalmas durranásra ébredtem, itt lakom a közelben – mondta Jeges Csaba. – Tüzet nem láttam, de hamarosan megérkeztek a rendőrök, tűzoltók. Eljöttem, hogy megnézzem, mi maradt a házból

Fotó: Lang Róbert

Délelőtt egy másik háznál munkások fűrészeltek egy gerendát. 
– Annyit tudunk, hogy a gáztűzhelyből szivárgott a gáz, és reggel valahogy berobbant – mondta az egyik munkás. – Amikor ideértünk, már nem voltak itt a tűzoltók. 

A hétvégi házból semmi sem maradt épen, egyetlen hatalmas törmelékhalom maradt az eset után. Az utcán parkoló autó hátsó ablaka betört a robbanás következtében, odébb egy másik kocsi ugyanígy járt. A szomszéd ház tetején megrongálódtak a cserepek, melyek közül több az udvaron hevert. 

Fotó: Lang Róbert

A felrobbant épületben egy idős férfi lakott, a fia kórházba vitte.

A gázrobbanás okát a katasztrófavédelem vizsgálja, a kár tetemes, de még nem becsülték fel. Arról nem tudni, hogy a biztosító téríti-e az épületekben és járművekben esett kárt, ami szemlátomást jelentős. 

Fotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában