Veszélyes véletlen

2023.10.27. 17:02

Vadászpuskával lőttek ki a balatonföldvári általános iskola ablakán

Lövés dördült pénteken a balatonföldvári Gróf Széchenyi Imre Általános Iskolában, ahol pályaorientációs napot rendeztek a továbbtanulás előtt álló diákoknak.

Kovács Gábor László

Fotó: YAKOBCHUK VIACHESLAV

Ennek keretében a felső tagozatos diákoknak vadászattal kapcsolatos bemutatót tartottak, melyen hivatásos vadászok is részt vettek. A bemutató közben azonban az egyik tanuló elsütött egy éles lőszerrel megtöltött vadászpuskát. Szerencsére senki sem sérült meg, csak az ablakot lőtte ki. Az esetről az egyik aggódó szülő értesítette szerkesztőségünket, aki feltette a kérdést, hogyan férhetett hozzá egy tanuló az iskola területén tartott éles lőfegyverhez? Információink szerint a résztvevők azt állították, hogy ismeretlen módon került a puskába a lövedék, ami az ablakon át távozott. Megkerestük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, ahol érdeklődésünkre megerősítették, hogy valóban kiszálltak az említett esethez, és eljárást indítottak, hogy kivizsgálják a történteket.  

 

FRISS!

Információink szerint szülőket hívtak meg a pályaorientációs napra a balatonföldvári iskolába, hogy beszéljenek munkájukról. Így, az egyik vadász szülő révén került az egyik osztályba vadászfegyver és lövedék. Úgy tudjuk, hogy valamilyen módon az egyik hetedikes gyerekhez került az iskolába vitt lőszerekből, aki tovább adta társának a töltényeket, aki betöltötte a fegyvert és lőtt. Szerencsére, az egyik ablak irányába, így senki nem sérült meg. A rendőrség vizsgálódik az ügyben.

 

Képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában